3 fødevarevirksomheder, der brillerer på Instagram

ANITA_04 small

Når jeg bliver spurgt, om jeg kan komme med bud på digitale trends inden for fødevarebranchen, er det ikke en svær opgave. Fødevarebranchen er så håbløst bagefter på den digitale front, at jeg bare behøver at skele til, hvad der sker i andre brancher som for eksempel bøger, skønhedsprodukter og tøj, og forudse, at det samme kommer til at ske for fødevarer.

Og så alligevel ikke..

Mad er nemlig noget helt specielt. Mad er kærlighed, omsorg, lidenskab, minder og nærvær – men selvfølgelig også brændstof, stress, konflikt, vaner og tro. Mad er følelser og energi og derfor også noget helt specielt at kommunikere om på de mange forskellige platforme.

Er det derfor, at fødevarebranchen ikke tør hoppe med på den digitale vogn? Af frygt for at træde nogle forbrugere over deres digitale tæer?

Store følelser = store muligheder

Indrømmet, det kan være angstprovokerende at skulle kommunikere med en målgruppe, hvor der er så mange følelser involveret, som der er hos forbrugerne, når det kommer til mad og fødevareproduktion.

Det bør du dog ikke se som en hindring, men derimod som en mulighed og en kæmpe gave. Din målgruppe er så involveret, så der er et væld af følelser at tale til.

Født med en sølvske i røven

Og det er også grunden til, at jeg ofte siger, at du som fødevarevirksomhed er født med en sølvske et vist sted. Det er alt andet lige nemmere at kommunikere med en målgruppe, der lægger masser af følelser i dit produkt fremfor at skulle kommunikere pension, køleskabe eller tv-inspektion af kloakrør.

Valsemøllen, Too good To Go og Lakrids By Bülow er brands, der gør det skide godt på deres digitale platforme. De er tilstede, taler direkte til deres følgere og giver dem en masse værdifuldt indhold. Tjek dem ud og følg med i, hvordan de gør.

Gå til Valsemøllen’s Instagram

Gå til To-Good-To-Go’s Instagram

Gå til Lakrids By Büllow’s Instagram

Men hvad er det så, der holder din virksomhed tilbage?

Hvis du gerne vil udfordres og inspireres til, hvordan det bliver lettere for dig at få succes online, så læs mere på Gør Det Enkelt 😃

Måske har du lyst til at stifte bekendtskab med det sociale medie Clubhouse, og tune ind på det tema, der interesserer dig allermest? Kontakt mig, og jeg sender dig en invitation til det eksklusive sociale medie.

Blogsignatur

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar