Hvorfor kommunikerer du ikke?
Rigtig mange virksomheder hænger i bremsen, når det gælder udnyttelse af de digitale platforme
- website
- sociale medier
- e-mailmarketing
- apps
- etc.
Nogle er på sociale medier, og rigtig mange har blot et online visitkort. F.eks. hjemmesiden, der knapt viser hvor professionelle og passionerede, de er for deres produkter...
De få, der forstår at bruge kommunikation og de digitale platforme, har et stort forspring.
Spild ikke min dyrebare tid
Ligemeget om du har en travl børnefamilie, en millennial, en professionel mad-entusiast eller en pengestærk pensionist som kunde, så er der ingen af dem, der er interesseret i, at du spilder deres tid.
Hvis du giver dine potentielle kunder et uoverskueligt website, en besværlig købsproces eller en Facebook-side, der aldrig svarer på hverken spørgsmål, gode idéer eller brok, så spilder du deres tid. Og din egen tid i øvrigt...
Brug kommunikation til at få et forspring!
Vær nærværende, ærlig og inddragende i din kommunikation, og sørg for at levere kundeservice på alle dine kanaler.
Brug de kanaler, du allerede har. Om det så er faktura, indpakning, web, sociale medier, velkomstbreve eller sign up-formularer. Brug de kanaler, hvor din kunde kan få fat på dig, og hvor de kan finde information om dig.
Grib de digitale muligheder
Som forbruger kan det være svært at forstå, hvorfor jeg f.eks. ikke kan købe flere fødevarer online direkte hos producenten. På samme måde, som jeg kan købe skønhedsprodukter på både nicehair.dk, matas.dk og producentens egen webshop, burde jeg også kunne købe fødevarer direkte hos producenten. Efter min mening...
Tænk, hvis jeg kunne tegne et abonnement på chips, kiks og chokolade, så jeg altid har mine favoritter (og måske nogle nyheder) i mine køkkenskabe. Eller muligheden for at bestille et specifikt produkt direkte hos producenten, fordi det lokale supermarked ikke har det, som jeg skal bruge.
Når det gælder online handel, har forbrugerne ofte ikke noget imod at skulle shoppe i flere forskellige ’butikker’. Coops onlinedirektør udtaler endda, at det står alle deres producenter frit for, at have deres egen webshop – det er bare et fåtal, der rent faktisk gør det.
Både store og små kan finde ud af det
Fra mindre fødevarevirksomheder hører jeg ofte følgende citat: ”Det er kun de store fødevarevirksomheder, som har de nødvendige ressourcer”.
Og ja, det er da rigtigt, at store fødevarevirksomheder har nogle andre ressourcer, end de mindre har – det bør dog ikke afholde de mindre fødevarevirksomheder fra at kaste sig ud i noget nyt.
For det behøver ikke være super kompliceret. Start med at lægge få produkter på din webshop og tag ét skridt ad gangen. Få noget læring - og lige så stille vil du opleve, at du får mod på mere.
Hvem gør det godt allerede?
Hvis vi skal dykke ned i et par eksempler fra begge ender af skalaen ift. størrelsen på virksomheden, kan vi tage et kig på Arla og Frankly Juice.
På trods af et image som en konservativ virksomhed, lægger Arla også utrolig mange kræfter i deres digitale interaktion med deres brugere. Det er en tydelig og stærk del af deres forretningsstrategi, at de altid skal være i dialog med forbrugerne.
Frankly Juice er en relativ ny fødevareproducent startet af to unge fyre, der fra begyndelsen anerkendte de digitale mediers betydning for deres produkter. Derfor har de med succes prioriteret og brugt mange kræfter på deres digitale tilstedeværelse.
Begge virksomheder er klar over, at det har afgørende betydning for deres forretning, at de er tilstede online.
Gå til Frankly Juice’s Linkedin
Så hvad venter du på?
Hvis det, du venter på, er input til, hvordan du rent konkret kommer godt i gang med din digitale tilstedeværelse, så er du landet det rigtige sted. Det er nemlig omdrejningspunktet for mit medlemsakademi Gør det Enkelt.
Hvis du har lyst til at sparre med mig om, hvor du nemmest kan komme i gang, så giv mig endelig et ring på 41 11 02 74.
0 kommentarer
Skriv en kommentar